top of page

12 zero-waste workshops in Brussel

Ben je op zoek naar een zero-waste workshop, inspiratiesessie of informatiesessie voor jouw team of organisatie in Brussel? Dan ben je hier aan het goede adres ;) Wij lijsten hier 12 verschillende op die jou beslist zullen inspireren en zin geven om aan de slag te gaan. We hebben ook een lijst gemaakt van zero-waste workshops in Antwerpen en Gent.1) Aan de slag met zero-waste thuis en/of op kantoor door Mixua

Hoe maak je in het dagelijkse leven duurzamere keuzes? Je wil graag jouw ecologische voetafdruk verminderen, maar weet niet goed hoe te beginnen of je hebt frisse inspiratie nodig? Tijdens deze interactieve inspiratiesessie geeft een eco-gids van Mixua allerlei handige en leuke tips & tricks die je zin geven om (verder) aan de slag te gaan.


Menu van onderwerpen waaruit je kan kiezen: Aan de slag met zero-waste thuis en/of de werkplek. Hoe correct sorteren? Hoe je keuken meer zero-waste maken? Hoe je kleerkast meer zero-waste maken? Hoe je badkamer meer zero-waste maken? Best-cases van duurzame en circulaire business modellen?


Alleen beschikbaar voor bedrijven of organisaties als teambuilding, training of educatiesesessie.


doe het zelf workshops informatiesessie teambuilding brussel  belgie

2) Maak je eigen natuurlijke verzorging en/of poetsproducten met Mixua

In de DIY verzorgingsproducten workshop leer je jouw huid en lichaam verzorgen op een verantwoorde, duurzame manier, zonder een fortuin uit te geven. Er is keuze tussen je eigen tandpasta maken of je eigen deodorant maken.


In de DIY schoonmaakmiddelen workshop leer je eigen natuurlijke huishoudproducten te bereiden met eenvoudige recepten die je thuis gemakkelijk zelf kan toepassen. Je maakt een allesreiniger op een ecologische en goedkope manier.


Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Respect voor ons huid, ons huis en het milieu verzekerd! Je gaat met verschillende producten in herbruikbare verpakking naar huis. Alleen beschikbaar voor bedrijven of organisaties als teambuilding of voor events.


ecologische inspiratiesessie informatiesessie teambuilding antwerpen belgie

3) Ontdek de nieuwste 'easy swaps' of ecologische alternatieven door Mixua

De laatste jaren zijn er heel wat duurzame producten toegankelijker geworden die ons helpen ecologischer leven. Denk bv. aan bokashi, shampoo bars, loofahs of poetsproducten in pods. Wij leggen je graag alles hierover uit tijdens deze interactieve workshop. Laat je verrassen en verleiden! Alleen beschikbaar voor bedrijven of organisaties, als teambuilding of voor events.


4) Wat is de Bokashi en hoe gebruik je het? door Mixua

30% van ons restafval is organische afval dat kan worden gecomposteerd, maar dit is vaak niet evident als je geen tuin hebt. Gelukkig biedt de Bokashi een oplossing. Met deze methode kan je je restafval een tweede leven geven zonder nare geurtjes of last van vliegjes in een kleine ruimte. Bovendien kan je veel meer soorten voedsel composteren dan wat mogelijk is bij een wormenbak of tuincompost.


Graag legt Mixua uit wat het is en hoe het precies werkt. Je kan nadien direct aan de slag. Alleen beschikbaar voor bedrijven of organisaties als teambuilding of voor events.


home organising zero-waste teambuilding brussel ecozy

5) Workshop 'Home organising' door Ecozy

Tegenwoordig ontbreekt de tijd die we hebben voor wat werkelijk essentieel is vaak. Dankzij de Home Organizing-methode van Ecozy ruimen we de rommel op, jagen we het overbodige weg en reorganiseren we beter. Het resultaat: een huis waar je je batterijen echt kunt opladen of een kantoor waar je je kan concentreren.


Ontdek welke nieuwe gewoontes je kan aannemen die je in staat stellen om tijd te besparen en minder, maar beter te consumeren. Ontdek o.a. de oorzaken van rommel in een huis, jouw verbeterpunten, waar te beginnen, bewaaradvies, enz.


DIY zero-waste workshops teambuildings brussel Orybany

6) Ambachtelijke workshops bij Orybany

Orybany biedt een verscheidenheid aan creatieve, DIY workshops. Ongeacht je niveau, deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk, zowel tieners als volwassenen (geen vereiste). Je hebt de keuze tussen de volgende workshops: creatief naaien, breien, borduurwerk, tekening, juwelen, kaarsen, terrariums, origami, bloemsierkunst, schilderen en zero-waste lunch. Meer info over deze inspiratiesessies en workshops.


7) Textielupcycling door Cadavres Exquis

Demonstratie van de terugwinning van kleren volgens een zero-waste benadering. Introductie tot het herstellen, individualiseren en bewerken van kleding. Een leuke en milieuvriendelijke manier om meer te leren over naaien en 'slow fashion'.


Les Valeurs de Sophie DIY zero-waste workshop teambuilding

8) Bee's wrap workshop door Les Valeurs de Sophie

Dankzij Les Valeurs de Sophie word een expert in het maken en gebruiken van een 'bee’s wrap'. Tijdens deze workshop maak je je eigen bijenwasverpakkingsdoek en ontdek je de verschillende fabricatiemethodes, maar ook het onderhoud en het gebruik van dit bijzonder zero-waste product. Elke deelnemer vertrekt met zijn eigen bee’s wrap.


9) Gezonde en zero-waste vieruurtjes voor groot en klein door Le Palais Vert

Eenvoudige recepten zonder afval, goed voor je eigen gezondheid en die van de planeet. Maak van de gelegenheid gebruik om de handen uit de mouwen te steken en allerlei plantaardige recepten te ontdekken: zelfgemaakte limonade, energieballetjes, antiverspillingspannenkoeken… Klaar om je te laten verrassen? Meer info.


food zero-waste workshop teambuilding brussel molleke

10) Bewaarmethoden zonder ijskast door Molleke

Sinds de oertijd vindt de mens allerlei kneepjes om zijn voedsel langer te bewaren, om zelfs in winterperiodes te kunnen eten. Nu bijna alle voedingsmiddelen het hele jaar lang beschikbaar zijn, stelt Molleke je voor om het te hebben over voedselbewaring zonder ijskast of diepvries. Die methodes worden soms vergeten, hoewel ze staan voor lekker eten en gemakkelijk thuis kunnen worden toegepast. Meer info.


atelier groot eiland food workshops brussel teambuilding

11) Zero-waste food workshops door Atelier Groot Eiland

Zin in een gezonde en culinaire zero waste workshop? Wortelcake, pesto, citroentaart, limoncello of limonade: dit zijn maar enkele van de mogelijkheden bij Atelier Groot Eiland. Kom je receptenboek zonder de minste verspilling aanvullen. Ingrediënten en materiaal ter plekke beschikbaar.


zero-waste baby workshop teambuilding brussel Ecozy

12) Zero-waste baby door Ecozy

Een baby zet je hart en leven op zijn kop, net zoals je vuilbak ;) Ontdek tijdens deze workshop hoe je afval en schadelijke producten voor jouw kleintje kan vermijden. Zero waste is een manier van leven waar je terug gaat naar de basis, toegankelijk voor iedereen.


Ontdek met Ecozy o.a. wat je echt nodig hebt voor jouw baby, vermijd het onnodige, bewaar het essentiële, wasbare luiers (modellen, merken, materialen, kosten, onderhoud), natuurlijke babyhygiëne, een geboortelijst in zero waste-modus, enz. Meer info.Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco of @ecoguidebelgium


コメント


bottom of page