• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Hoe je anderen inspireert om eco-vriendelijk te leven


Ken je dat? Jij probeert eco-vriendelijk te leven omdat je geeft om je gezondheid, je omgeving en de natuur. Maar niemand - of slechts een handvol mensen om je heen - lijkt er om te geven. Ze vinden eco 'geitenwollensokken', of te duur, of simpelweg negeren het. Klinkt je bekend in de oren?

Wel, dit is wat me opviel. Er is iets dat de eco-gemeenschap lang heeft gedaan, en het heeft ‘eco’ een slechte reputatie gegeven. Negativiteit. We kennen allemaal de trieste, wrede foto's en video's van dieren en de natuur. Eco-mensen zien er soms wat onverzorgd omdat ze dit niet belangrijk vinden in vergelijking met ‘alle wereldproblemen’. Sommigen durven snel met het vingertje te wijzen en te zeggen wat we NIET mogen doen. Het resultaat is dat ik mezelf elke keer schuldig voel als ik vergeet een plastic rietje te weigeren. Of ben ik dat alleen? In elk geval, het is bad marketing om zo een eco-vriendelijke levensstijl te promoten.

Mijn voorstel? We maken de eco-lifestyle sexy en fun!

…net zoals alle grote bedrijven doen om ons te overtuigen om hun producten te kopen, die we vaak niet eens nodig hebben. Denk maar aan Coca Cola: altijd jonge, mooie mensen die plezier hebben. Dus waarom zouden we niet hun strategie gebruiken, voor iets dat er écht toe doet?

Hier zijn vier ideetjes:

fun, eco lifestyle, zero waste lifestyle, Mixua

1) Have fun!

Ik vind het superleuk om te experimenteren met een eco-levensstijl. Het afgelopen jaar heb ik zoveel geleerd, zoveel nieuwe ervaringen opgedaan en geweldige mensen ontmoet. Ik leerde tandpasta maken, gezichtsscrub en poetsproducten. Ik kocht unieke, fair fashion modestukken. Ik ben naar inspirerende evenementen en workshops gegaan, waar ik nieuwe vrienden heb gemaakt. En zo heb ik geleerd dat als je plezier hebt, anderen zin krijgen om mee te doen. Dus probeer niemand te overtuigen, maak gewoon plezier en voor je het weet, doen anderen met je mee!

fun, eco lifestyle, green lifestyle, Mixua

2) Verspreid positiviteit

We zijn allemaal moe en verzadigd van slecht nieuws. Dit is een van de redenen waarom ik geen televisie meer heb. Drama sells, maar niet op een goede manier. Niemand wil constant geconfronteerd worden met slecht nieuws. We willen allemaal positiviteit in ons leven. Dus in plaats van te zeggen ‘Ik eet biologisch omdat dat geen pesticiden bevat’, zeg ik: ‘Ik eet biologisch omdat het lekkerder is’ of ‘...omdat het mij meer energie geeft’. Wie wil er nu geen lekker eten of meer energie?

eco lifestyle, green lifestyle, zero waste, Mixua

3) Plant zaadjes (figuurlijk hé) Een boom groeit niet als je zegt dat ie moet groeien. Je moet eerst het zaad planten en het plantje daarna blijven voeden en verzorgen. Hetzelfde geldt voor je nieuwe (eco-)levensstijl. Het kost tijd en geduld. Maar door je levensstijl te veranderen plant je een zaadje in je omgeving. Andere zullen opmerken wat je aan het doen bent. Geef gewoon het voorbeeld. Don’t just talk the talk, walk the talk.

friendship, partership, eco lifestye, green lifestyle, Mixua

4) Bundel krachten met vrienden

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​planeet-vriendelijke levensstijl te starten of vol te houden. Soms verlies je je motivatie en wil je er de brui aan geven. Dat is waarom ik mezelf omring met inspirerende mensen. Het houdt mijn positieve vibe levend! Wil jij ook gelijkgezinden ontmoeten? Kom dan mee op een Eco Lifestyle Tour, een leuke ontdekkingstocht met mij als gids in Gent, Antwerpen of Brussel. Je ontdekt er de nieuwste eco-adresjes, ontmoet makers en eco-ondernemers en leert mensen kennen die ook op zoek zijn naar deze levensstijl. Een inspirerende belevenis!

Ik hoop dat dit artikel jou helpt!


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco


Over Mixua

Mixua gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken. Daarom willen we inspireren op weg naar een meer ecologische levensstijl. Dit doen we via verschillende activiteiten zoals de Eco Tours, online workshops en online ontdekkingsgids.